torsdag 30 oktober 2008

Cairns del 3

Kvart över sju blev vi hämtade med buss för en tolvtimmars utflykt till Daintree nationalpark, Cape Tribulation, Daintree river och Mossman Gorge. Det var vi och gäng pensionärer samt en galen skotte som körde. Han hade bott i Cairns i 20 år men hade fortfarande en ganska tung skottsk accent. Han pratade non-stop och hade lite mothugg längst fram av ett aussiepar och ett kiwipar.

Vi for längst kustvägen upp mot vårt första stopp som var Daintree nationalpark. Där gick vi en guidad tur i regnskogen, med betoning på regn. Himlen öppnade sig när vi kom dit och vi fick nytta av våra ponchos. Vi fick lära oss om det ömtåliga ekosystemet och vilken viktig roll bla cassowaryn har för replanteringen av träd och växter.

Ser ni spindeln Jonathan tittar på?


Det fanns ett torn man kunde klättra upp i och se ut över regnskogens trädkronor.


Killarna var väl måttligt roade av vad guiden hade att säga så vi vandrade iväg lite på eget håll. Snart var det dags att hoppa in i bussen igen och fara vidare mot vårt nästa mål som var Cape Tribulation. Chauffören var påläst och pekade och visade en massa som vi inte kände till tidigare. Vi stannade och gick ner till stranden vid Cape Tribulation. Tyvärr var det molnigt och då kommer inte alla fantastiska färger fram utan havet liknar mest Östersjön. Vi gick på en upptäcksfärd och spanade på mangroveträden, de lokala spindlarna och blommorna.



Spindeln var lika stor som min handflata.


Snart var det dags att fara vidare till vårt lunchställe. Det var ett ställe ute i skogen brevid en liten flod. Maten var hemlagad och smakade riktigt bra. Efter maten fick killarna med sig överblivet bröd och gick ner till vattnet och matade fiskarna.



Innan vi skulle vidare gick vi på toaletten, jag och killarna. Det var då det hände, det vi kallar för The Daintreeincident.
Jag satt på toaletten när tanterna utanför fick för sig att killarna hade låst in sig själva. De ropade att de skulle låsa upp dörren och innan jag hann säga något eller skyla mig så åkte dörren upp. Där satt jag på muggen och visade upp mig för hela pensionärsgänget! Vilket liv det blev! Tanterna bad tusen gånger om ursäkt och vågade inte riktigt gapskratta förrän jag flinade och sade att det inte gjorde något. Jag är liksom van att killarna öppnar dörren när jag sitter på muggen.

Nästa stopp blev en tripp på Daintree river. Vi åkte ut på en skön avslappnad båttripp på jakt efter krokodiler. Vi såg inte röken av en enda dock. Vi var inte så besvikna egentligen, vi har ju redan sett en massa på krokodilfarmen. Vi fick lite fika innan vi drog vidare.



Den här filuren åkte snålskjuts på båten.




Det blev ett snabbt sista stopp i Mossman gorge innan vi styrde tillbaka till Cairns.



Vår chaufför babblade på och skämten haglade. Halva bussen bestod av amerikaner som vi släppte av först. Trodde chauffören..... Så fort de hade klivit av började han, aussieparet och kiwiparet diskutera det uppkommande amerikanska valet i allmänhet och deras vapendyrkan i synnerhet. Det var bara det att bakom mig satt de sista amerikanerna, ett par som var 80-plus. När de klev av sade tanten: I just want you to know that I am one of those pistol-packing old grannies, and I am proud of it!!! Och så vinkade hon! Vi skrattade så vi höll på att kissa på oss! Priceless!

När vi blev avsläppta vid hotellet gick vi upp på rummet och föll ihop i soffan. Efter att ha ätit middag somnade vi ovaggade efter en lång och händelserik dag.

onsdag 29 oktober 2008

Cairns del 2

På söndagen var det dags för nästa utflykt. Fitzroy Island var målet. Vi skulle åka katamaran ut och den var hyfsat stor. Vi satte oss långt fram för att jag skulle kunna se ordentligt och dessutom så fläktade det skönt från dörrarna som var öppna. När vi lade ut önskade kaptenen oss välkomna ombord och talade om att det blåste en ganska hård sydlig vind och att vågorna gick 2-3 m höga så det skulle bli en ganska gropig tripp.

Han rekommenderade oss alla att ha en kräkpåse nära till hands...... Gulp, tänkte jag eftersom jag är en sån som blir sjösjuk. När vi kom ut ifrån hamnen och udden, som skyddade lite, och vände rakt söderut var det som att åka i en torktumlare som lekte berg- och dalbana. Satan i gatan vad hemskt det var.

Båten for upp på vågtopparna och brakade rakt ner i dalarna så det skakade och skrovet kved. Vågorna sköljde över båten och ett tag höll vindrutetorkarna på att slitas loss. Jag och Elias blev ganska illamående men klarade oss från att kräkas. Jag höll mig fast i räcket framför mig med vita knogar och lyssnade på Jonathans glädjetjut brevid.

Ungen var helt i extas och tyckte det var toppen! Besättningen flinade ganska gott åt det. Efteråt sade besättningen att hade det blåst aningens till hade utflykten blivit inställd.Vi kom fram efter en timmes mardrömsresa och vi hamnade i paradiset.





Ön är väldigt vacker med promenadstigar och några stränder. Man kan snorkla, hyra kajak och åka glass-bottomboat. Vi gick bort till en strand som heter Nudey beach som var jättefin. För att komma dit fick vi gå genom djungeln vilket killarna tyckte var spännande.Vi stannade ett tag på stranden och där pratade vi med Jayne och hennes lille son Myles.



Hon var resereporter för Lonely Planet vilket vi konstaterade måste vara världens värsta jobb ;-). Killarna och Myles lekte med alla stenar och koraller. Stranden låg på den södra delen av ön och vågorna var ganska höga, därför gick det inte att snorkla. Vi badade istället och satt i skuggan och njöt av utsikten.







Sedan var det dags för lunch så vi tog oss tillbaka till cafeet. Där träffade vi ett äldre par som också hade varit med på båten och de var vänliga nog att dela ut lite sjösjukepiller vilket vi tacksamt tog emot. Sedan gick vi ner till stranden som låg nedanför cafeet och badade. Vi träffade Jayne och Myles igen som vi småpratade med. Killarna och Klas samt Jayne och Myles simmade sedan ut till trampolinen och barnen hoppade länge.





Killarna och Klas samt Jayne och Myles simmade sedan ut till trampolinen och barnen hoppade länge. Vi hade en fantastisk dag och gick lite motvilligt tillbaka till båten. Resan tillbaka gick mycket bättre även om det gungade rätt bra då med.



När vi klivit av båten blev vi upphämtade till hotellet. Det var skönt att komma tillbaka och pusta ut lite innan vi grillade lite middag. Sedan stöp vi i säng, fullständigt utmattade.

måndag 27 oktober 2008

Bart och Krokodiltämjaren!

Kuranda Skyway

Cairns del 1

Flygresan upp till Cairns tog tre timmar och blev ganska intressant. Jag och Elias satt inklämda med en stadig amerikan men han gjorde inget väsen av sig direkt, så det gick bra. Maken och Jonathan hamnade bakom en familj som var mer än lovligt märkliga. De såg bra slitna ut och hade nog lite bekymmer med olagliga substanser. Det sorgliga var att de hade två barn också.

Hon snackade i mobiltelefon när vi taxade ut till startbanan och stängde av den endast när flygvärdinnan sade ifrån på skarpen. Sedan hade hon show hela vägen upp till Cairns. Hon låg på golvet och grät, svor så det osade och uppförde sig allmänt psykotiskt. Sedan blev hon osams med sin man, som satt över gången, och slängde en tinad glass (som vi fick på flyget som efterrätt) mot honom. Det var bara det att den träffade stackaren som satt brevid hennes man. Då blev det lite upploppsstämning och tre flygvärdinnor sade åt henne att lugna ner sig annars skulle hon bli avslängd på första bästa ställe.

Vi kom fram till slut och möttes av tropisk fukt och värme. När vi väntade på taxi öppnade sig himlen och vi bjöds även på ett tropiskt ösregn. Cairns är ingen stor stad så vi kom snabbt till hotellet. Vårt rum var en tvårumslägenhet som var ganska enkel men helt okej. Hotellägaren var en raring. Vi packade snabbt upp och gick och lade oss eftersom Cairns och Queensland inte har sommartid och därför ligger en timme före Sydney och det var tidig uppstigning på lördagen.
Första äventyret för lördagen var Kuranda Railway. På 1800-talet hittade man tenn och guld uppe i bergen ovanför Cairns. Järnvägen stod klar 1891 och byggdes bla för att gruvarbetarna svalt och behövde få upp mat från kusten. Kuranda är en gullig liten by mitt i regnskogen.



Resan upp var en orgie i utsikter och killarna tyckte det var jätteroligt. Vi satt med fyra pensionärer från Kanada som vi pratade med. Tåget gjorde ett stopp vid Barron Falls där vi gick ut för att ta lite kort. Killarna struntade i utsikten och ägnade sig istället åt en regnvattentunna med ca 5 kubik vatten i.



Det tog inte många sekunder innan vi vi fick en situation på halsen som vi hänvisar till The Kuranda Incident. Killarna lyckades pilla loss kranen på tunnan, som droppade alldeles för oemotståndligt för två femåringars fingrar, och vattnet sprutade ut! Strålen stod tre meter rakt ut och jag gastade bara: Nej! Nej! Nej! Maken fick fatt i kranen och lyckades till slut få dit den. Han var ganska blöt efteråt. Killarna stod en bit ifrån och såg rätt skamsna ut medan hela tåget gapskrattade åt hela situationen. Efter detta höll de sina fingrar i styr. I alla fall för den här dagen!

Efter lunch i Kuranda var det dags för Kuranda Skyway. Det är en kabinbana som går över regnskogen och har en sträcka på 7,5 km! Man kan kliva av på några ställen och gå och titta i regnskogen. Det var verkligen helt makalöst att sväva högt upp ovan träden och utsikten var helt otrolig! Vi var grymt imponerade alla fyra!







När vi kom ner till fasta land igen var det en snabb kisspaus och lite shopping innan vi satte oss på bussen till Hartleys Crocodile Farm. Där åkte vi på den lilla floden och fick titta på krokodiler innan det var dags för den riktiga krokodildemonstrationen. Det var en spännande och lite läskig demonstration enlig killarna som sedan blev fotograferade med krokodiltämjaren. Jonathan har lagt krokodiltämjare till sin lista på karriärer.





Sedan var det dags att rulla tillbaka till Cairns. Vi slappade en stund innan vi gick ut och åt lite middag på ett backpackerställe. Stället hade en discokula och ett litet dansgolv som Eilas och Jonathan tog i besittning och dansade järnet. Sedan var det dags att gå hem och sova efter en rolig och intensiv dag!

söndag 26 oktober 2008

Paket!

Elias har en ny leksak, en rymdraket. Han demonstrerade den för maken och följande konversation utspelade sig:

E: Titta pappa, har du sett min paket! (Elias har alltid kallat raketer för paketer)
M: Åh vad fin! Det heter raket, gubben.
E: Vaddå? Min paket?
M: Ja, det heter rrrrrrraket!
E: Jaha! RrrrrraPaket!
M: Nej, raket!
E (suckar): Ja, rapaket!

Liket lever!

Vi klarade oss från både influensa och magsjuka! Maken gick och lade sig och vilade i två timmar och mådde lite bättre sen. Jag fick migrän som höll i sig tolv timmar så jag var lite mör efter det.

Det är flera kompisar som känner sig trötta och har haft ont i huvudet ett tag nu, liksom vi, så det är väl något som går. Livet har varit lite intensivt iom resan till Cairns och sedan vi kom hem därifrån. Men jag börjar hinna ikapp mitt liv lite och därmed ska väl bloggen hinnas med också, bla en reserapport.

Flyttförberedelserna har börjat med alla papper som ska fyllas i och i morgon kommer flyttfirman för inspektion. Flygbiljetterna är preliminärbokade och det känns overkligt att snart bara är tre månader kvar!

torsdag 23 oktober 2008

Hemma i Sydney

Nu är vi tillbaka från semestern. Vi har haft det bra och dagarna har varit fullspäckade. Igår gick hela dagen till att tvätta och handla.
Vi är ganska trötta och både jag och maken har en stadig huvudvärk och lite feber. Vi hoppas att det inte är magsjuka eller influensa på gång. Orken är inte på topp direkt så jag ska försöka skriva lite mer i morgon.

fredag 17 oktober 2008

Catch ya` later!

Nu drar vi till Cairns!
Ses pa onsdag!

torsdag 16 oktober 2008

Lite skraj

Maken envisas med att titta på Flight Crash Investigation på National Geographic. Varje kväll!
Känns ju jäkligt bra nu när vi ska flyga Quantas till Cairns. De har ju utmärkt sig den senaste tiden med datorfel och hål i skrovet.

Undrar om jag börjar bli flygrädd.....

Mot nya äventyr!!

I morgon bär det av norrut, mot tropikerna!
Vi ska på semester i fyra dagar!
Vårt resmål är Cairns med omnejd och vi ska på utflykter under några intensiva dagar.



Vi ska bla åka ut på en dagstur till den här ön som heter Fitzroy Island. Där ska vi snorkla, bada och gå på upptäcksfärder.



En av dagarna ska vi åka 4WD till Cape Tribulation med omnejd.




Vi ska även åka Kuranda Railway och Kuranda Skyway samt besöka en krokodilfarm.



Det är två små gossar med resfeber som har somnat i sina sängar. De har ägnat hela dagen åt att packa sina små ryggsäckar. I morgon bär det av!!!

Nåja, jag får ju ändå rena fönster...

Det är återigen dags för fönstertvätt. Det är då man vaknar på morgonen med 2-3 snygga unga män hängandes i en sele utanför sovrumsfönstret. Jag börjar osökt fundera på hur mycket de egentligen kan se in, mellan de 2-3 cm stora springor som inte täcks av rullgardinen, innan jag störtar ut i duschen. Hoppas att jag inte har orsakat några mardrömmar i natt....


onsdag 15 oktober 2008

Omskrivningar

Maken och jag såg ett avsnitt på CI, Criminal Investigation, igår. Det var ett amerikanskt avsnitt och mördaren planterade kondomer i fickan på sitt offer så det skulle se ut som om han hade varit hos en prostituerad.

Det vi båda reagerade på och hade ganska roligt åt var att speakern inte kallade kondomer för kondomer utan för profylax! Får de inte ens säga kondom i amerikansk tv längre?? Någon som vet?

Sculpture by the Sea

Mellan 16 Oktober och 2 November kan man, för tolfte året i rad, beskåda utställningen Sculpture by the Sea.

Den spektakulära kustpromenaden mellan Bondi beach och Tamarama beach står som värd för Australiens största, årliga utomhusutställning. Den är gratis och årets utställning bjuder på över 100 skulpturer från 7 olika länder.

Klicka på länken för att se Sydney Morning Heralds slideshow med skulpturer. Det är en del vackra bilder från kustpromenaden också. Sculpture by the Sea

tisdag 14 oktober 2008

Ipren, var är mina Ipren???

Efter helgen har min onda nacke kommit tillbaka. Jag har varit ganska bra i nacken sedan min whiplash, även om jag har haft mer huvudvärk än vanligt, så har nacken känts ganska bra.

Orsaken är det som hände på Bondi beach i söndags. Jag stod i vattnet och hade koll på Elias som lekte med sin båt när en pojke i 10-årsåldern helt plötsligt började gråtskrika på sin mamma.

Han stod på knä i vattnet och tog sig inte upp. Jag var inte närmst honom men alla andra vuxna stirrade på honom och ingen mamma dök upp, så jag vadade fram och frågade vad som hade hänt. Han hulkade fram att han hade skadat foten och inte kunde gå. Jag lyfte halvt upp honom, han runt 35-40 kg, vilket inte var så smart med tanke på nacken, men vad gör man!?

Till slut fick jag be en annan pappa, som stod och stirrade, att faktiskt hjälpa mig upp med pojken. Vi fick med gemensamma krafter upp honom ur vattnet, vilket inte var lätt då tidvattnet hade vänt så vågorna var större och strömmarna sög i fötterna. När vi väl kommit upp så klarade pojken av att linka bort till sin mamma som fortfarande inte hade märkt något.

En annan mamma kom fram och klappade om mig med ett Good on ya`! Hon konstaterade även att det var konstigt att folk inte reagerar utan mest stirrar när något händer, vilket jag kan hålla med om ibland.

Slutet gott, allting gott, förutom för min nacke som nästan är lika öm som i april. Var är mina Ipren??

Sarah och Jimmy

Sarah Silverman är en amerikansk komiker som jag ibland har tyckt varit lite för mycket. I januari skojade hon med sin pojkvän, Jimmy Kimmel, som har en talkshow på ABC och som är kompis med Matt Damon. Jag skrattade så jag grät när jag såg videon! Ni har säkert sett det här innan, men då kan ni titta igen:



Jimmy Kimmel var inte sen med sitt svar som var minst lika roligt:



I juli gjorde de slut efter flera år tillsammans men enligt uppgift har de blivit tillsammans igen.

måndag 13 oktober 2008

Helgens bravader

Helgen har rusat förbi trots att vi har sovit ut, både lördag och söndag. Det har varit två fina dagar med lagom temperaturer, kring 23 grader.

Jag lade upp bilderna i fel ordning så söndagen får komma först. Vi vaknade till en dag med strålande sol och Jonathan gick och hämtade surfbrädan för att verkligen poängtera vad han ville göra med dagen.

Bondi beach är oftast lite snällare ur vågsynpunkt, än exempelvis Bronte beach, så vi tog bussen ner dit. Det är fortfarande lite kallt i vattnet, knappt 17 grader, men det går att ligga i en stund.

Elias motionerar sin båt.


Maken bogserar ut Elias. Lite suddig bild, tyvärr.

Jonathan älskar verkligen att surfa!


Maken fick några minuter egentid på brädan.


Lite fisiga vågor bara!



Elias roade sig med att bygga sandslott mellan doppen.



Lördagen var ganska molnig när vi vaknade så stranden verkade ingen bra ide. Vi ville ändå ha en utomhusutflykt så Taronga Zoo kändes som en bra ide. Vi tog bussen ner till Circular Quay och hoppade på färjan som går rakt över hamnen till Taronga Zoo. Det är nog drygt ett år sedan vi var på Taronga sist men killarna hade inga problem med att komma ihåg linbanan upp från färjan.

Ganska schysst utsikt! Observera även att Elias har en väldigt passande t-shirt för dagen besök!



Vi har tittat på lejon, tigrar, meerkats, varanödlor, ormar och självklart; Roos!



Rakt över hamnen ser man vårt hus!!!Det är ett av höghusen i mitten av bilden.



Det sägs att girafferna har Sydneys bästa utsikt!



Jonathan var mycket imponerad av girafferna och speciellt lillens (till höger) blåa och väldigt lååånga tunga


Finaste killarna på äventyr!

fredag 10 oktober 2008

It´s back!


Det är bara att ställa in sig mentalt.
Snart är den här.... MOvember!!
Snart har jag en tysk porrstjärna i sängen igen.

Fredagstema x 2!

Idag är det fredag och det innebär ju fredagstema!! Jag har föregående fredagstema innestående, If I were a man for one day, I would..., så jag börjar med det.

Anna, som är värdinna för oktobermånads tema har sammanfattat mycket av det som jag tänkt på. Men det här är vad jag skulle roa mig med:
  • Det första jag skulle göra är nog att gå in och förhandla upp min lön, rejält, sorgligt men sant.
  • Stå upp och kissa!!! Vilket lyft! Speciellt på krogen där kön till damtoaletten alltid är evighetslång eller ute i det fria. Det är inte riktigt samma sak att dra ner gylfen och hala fram brandslangen och kissa, som att dra ner brallan och blända hela omgivningen med sin vita rumpa.
  • Jag skulle ge rätt mycket för den manliga mentaliteten när det gäller självförtroende. De flesta män rycker på axlarna åt konflikter, privata eller arbetsrelaterade, och tar det sällan personligt. Medan åtminstone jag, som kvinna?, tar åt mig personligen och ältar länge, länge....
  • Njuta av att slippa dra runt på överdimensionerade liljekullar, läs bröst, och kunna gå med bar överkropp när det är varmt och på stranden.
  • Hur det är att ha sex med en snopp.
  • Störa mig enormt på att ha något som dinglar melan benen!
Denna veckas tema är: If I could change careers, I would...
Jag har jobbat som sjuksköterska de senaste 14 åren. Innan jag var färdigutbildad jobbade jag som kanslist och laboratoriebiträde på ett mikrobiologiskt lab, så jag har alltid varit i sjukhusbranschen.

När jag påbörjade min sjuksköterskeutbildning var det i syfte att bli barnmorska så småningom. Jag kan fortfarande drömma om att få förlösa bebisar men är iofs ganska nöjd med att jobba i dialysvärlden.

Skulle jag helt byta inriktning så skulle en mysig bokhandel som även hade ett mysigt cafe/lunchställe, vara något för mig. Jag har alltid älskat bibliotek och bokaffärer och kan spendera timmar där, bläddrandes i nya spännande böcker. Jag gillar även att laga mat och skulle gärna kombinera min bokhandel med ett mysigt fik med hembakt och hemlagade, goda luncher. Det som inte lockar är är iden om en egen firma och allt extra jobb med ekonomi, osv.
Det skulle även vara roligt att ha en inredningsbutik med en massa fina saker även om jag inte har så bra koll på trender osv...

Ett annat jobb som jag tror skulle passa mig är sekreterare/assistent/samordnare (byråkrat helt enkelt, hojtar maken i bakgrunden!!!) på ett företag. Jag gillar papper och tanken på ett eget skrivbord samt att vara spindeln i nätet och hålla i en massa trådar.

Ja, det var nog det, tror jag.. Trevlig helg!!!

Andra fredagsbloggare:Nilla,Simone,Anna,Desiree,Annika, Anne, Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,LeopardiaAnne-Marie, Marina, Marie,Strandmamman,M.K.B,Ulrika,Jemaya,Nina, och Barbamorsan

Barn och sanningar!

Barnen och maken tittade på vårt bröllopsfoto.

Elias: Titta pappa! Mamma är en prinsessa!
Maken: Jaha! Om mamma är en prinsessa, vad är pappa då?
Elias: Du är en farbror.

Ha!

Swenglish

Maken: Älskling, vill du ha lite mer vin?

Jag: Nej tack, jag tror inte att min huvudvärk benefittar av mer vin.

onsdag 8 oktober 2008

Kalas och hemlängtan

I måndags hade vi kalas för killarna tillsammans med deras kompis Linus som snart fyller 4 år. Helgen har ägnats åt att handla och förbereda all mat inför festen. Det har varit riktigt kul att stå i köket och fixa och laga mat tillsammans med maken.

Vi blev till slut sju vuxna och sex barn. Planen var att hålla till i en av parkerna och grilla men det kom flera skurar under dagen så vi hade kalaset hemma istället. Klockan tre dök de första gästerna upp och de sista gick hem halvelva.

Det blev ett jättetrevligt kalas och jag är så glad över mina vänner här. Det har inte varit lätt alla gånger det senaste året men, i slutändan så vaskades det fram riktiga vänner. Jag är tacksam över det.

De sista veckorna har jag längtat hem en del igen. Idag skulle jag vilja vara hemma i Sverige och snusa på killarnas lilla veckogamla kusin. Idag skulle jag vilja vara hemma i Sverige och finnas till för min bästa vän.

Så är det.

Killarna kommenterar sin nya kusin

tisdag 7 oktober 2008

ABBA-tema på Australian Idol

Det var ABBA-tema i helgens Australian Idol. Här är Wes Carr med Fernando och jag undrar om inte den här killen kommer ta hem årets Idol.

söndag 5 oktober 2008

Monsterbollar!



Kalasförberedelser har pågått hela dagen.
Beskåda våra monsterbollar!

Undrar om jag kommer få en massa konstig trafik (med tanke på monsterbollar) till bloggen nu?

lördag 4 oktober 2008

I morse, klockan sju....

Schysst kompis

Det här blir ett skitinlägg!
Jag fyllde ju år i torsdags och vi åkte och träffade våra kompisar som bor i North Bondi. Min mage har varit rätt besvärlig, av och till, i en vecka. Det blir så här ibland, framförallt om jag stressar, och då måste jag ha tillgång till en toalett i några timmar.

Vi hade lekt på lekplatsen och skulle precis skiljas åt när jag började känna av det välbekanta magknipet så istället för att ta bussen hem så fick vi hänga med dem hem. Voj, voj, kallsvetten rann trots att det var över trettio grader varmt ute men vi hann hem till dem iaf.

De skulle äta lunch och åka iväg i ett ärende på eftermiddagen så jag gjorde några försök att gå till bussen men fick vända tillbaka. Till slut fick jag be om att få stanna kvar tills magen lugnade ner sig vilket min snälla kompis självklart ställde upp på. Äldste sonen skulle ändå vara hemma och vara barnvakt till yngste sonen.

Och jag sprang på toa, en så där tio gånger innan jag och barnen vågade oss bort till bussen. Det är en promenad på några hundra meter och jag fick självklart ont i magen igen men lyckades komma på bussen hem. Bussresan var rätt jobbig då det var ca 40 grader varmt inne i bussen och det tog 40 minuter att komma hem, mot normala 15 minuter, då det var ett vägbygge på Bondi Road. Men hem kom vi, utan några olyckor!

Igår träffades vi igen på svenska lekgruppen i Paddington. Kompisen log lite och undrade hur det var med magen. De hade nämligen fått stopp i toaletten! Tydligen är det gamla rör och det blir lätt stopp och mina besök hade blivit dödsstöten med allt toapapper som jag hade använt. Tur att hon har humor, för vi skrattade gott åt det hela. Hoppas inte räkningen från röris blir för dyr bara.....

Snacka om att man är en schysst kompis som tackar för hjälpen genom att orsaka stopp i toaletten!

fredag 3 oktober 2008

Hinner inte riktigt...

Hinner inte riktigt med att blogga idag.
Ska slå in kravallens födelsedagspresenter nu och sedan ska jag läsa ut min bok.
Ha en bra fredag!!!

Älskling, tar du hand om disken medan jag bloggar lite?


torsdag 2 oktober 2008

Hurra för mig!!!

Då var man ett helt år äldre då. Den här födelsedagen började marginellt bättre än förra årets då maken och jag åkte på Giardia. Dagen började bra med att vi träffade kompisarna i North Bondi för fika och lek. Sedan drog min jäkla skitmage igång så eftermiddagen var rätt jobbig.

Till slut tog vi oss hem i alla fall på en buss utan fungerande AC i den 31 gradiga värmen och med en magknip från helvetet. Kvällen blev bättre med lite mat och en Prinsesstårta ur frysen! Hemma i Sverige fnyser man åt frystårta men här är det en delikatess!! Vi ska fira ordentligt i helgen. No worries!

På kvällen fick vi ännu en anledning att fira! Makens syster fick en liten tjej igår kväll! Då hon föddes kl 04 i morse, aussietid, så betraktar jag henne som världens finaste födelsedagspressie sedan killarna föddes! Så i slutändan blev det en toppenbra födelsedag!!

onsdag 1 oktober 2008

Lite kul!

"De vuxna kan äta så mycket godis de vill, vara uppe så länge de vill och sminka sig så mycket de vill. Det hemska är ju att de inte vill det." Louise, 7 år

"Jag tycker om att slå min syster. Inte medvetslös, bara så att hon förstår allvaret." Jörgen, 7 år

"Det är väldigt typiskt för föräldrarna att skylla på sina barn om det till exempel inträffar en katastrof i lägenheten."Oliver, 6 år

"Tjejer har långt hår för att man ska kunna bli kär i dem."Gustav, 6 år

"Man kan använda gondol eller p-piller. Min katt väljer p-piller, men den ska sterilieras när pappa får tid. Min katt har förresten inte haft tid den heller." Matilda, 6 år

"Jämställdhet betyder att mamman och pappan producerar barnen tillsammans. Förr i tiden var det bara mamman som födde upp barnet, medan pappan gick fram och tillbaka till banken." Anette, 7 år

"Jag ska bli nekrolog och visa hur vädret blir på TV." Joakim, 7 år

"Om lärarna också hade haft jobb så hade barnen inte haft någonstans att vara." Hanna, 7 år

"Jag ska bli polis när jag blir stor. Då ska jag slå alla i huvudet med min batong, särskilt sura gamla tanter som skäller på fotboll." Henning, 7 år

"Att vara ängel är ett typiskt kvinnoyrke."Louise 7 år

"Jag kanske ska bli bög, för jag tycker inte så mycket om flickor." Henning, 8 år

"Så flög Jesus upp till himlen, och där träffade han Jesus och sitter nu på sin egen högra sida. Det är helt omöjligt att begripa och ingenting att bry sig om." Stina, 8 år

"Min hund är halvnorsk, men den är rätt fin i alla fall. Den förstår ganska mycket med tanke på hur det kan vara om man är halvnorsk." Alex, 8 år

"I Belgien är alla husdjur grå. Eller så var det en svartvit tidning." Matilda, 7 år

"Jag vet att det finns rymdvarelser. E.T. Och Roger Pontare. Och Raptur RX2. Men de är snälla." Filip, 7 år